Forskjellen mellom vanntette stoffer og vannavvisende stoffer: I den tidlige utviklingen av vanntette stoffer brukte de selvklebende filmstoffene som utgjør den største markedsandelen for det meste ptfe (polytetrafluoretylen) filmer. Denne typen film er en mikroporøs film, og dens vanntette ytelse er så god som mulig. Vanntrykket som tolereres indikerer at det ikke er 100% vanntett. Til sammenligning er en annen type film som har blitt tatt i bruk av flere og flere merker de siste årene, ikke-porøs hydrofil membran, ikke bare ikke-porøs, men også 100% vanntett, noe som gjør produktet mer pålitelig når det gjelder vanntett ytelse. Noen ikke-porøse hydrofile membraner er mer pålitelige. På grunn av dets miljøvern og ufarlighet for menneskekroppen, favoriseres den av flere mennesker i bransjen. Dette materialet inneholder ikke ptfe -ingredienser, kan komme i direkte kontakt med huden og kan resirkuleres som resirkulerte plastflasker til kjæledyr. Jeg vil vise deg forskjellen mellom vanntett stoff og vannavvisende stoff.
Vanligvis selger ikke disse stoffprodusentene med filmteknologi filmer direkte til klesmerker. De bruker limingsprosessen til å blande filmen med andre materialtyper for å danne et sammensatt stoff. Disse stoffene som brukes til å laminere med filmen er ikke vanntette, for eksempel polyesterfiber, nylon, etc., så når vi bruker vanntette klær og støter på vann, vil vi se vann sive inn i klærne, akkurat som vanlige klær. , Men det indre laget av plagget er tørt, og det renner ikke vann inn. Dette er den vanntette filmen i midten av komposittstoffet.
Hvis vannet sprer seg i små vanndråper på plagget og deretter glir av, er det vanligvis fordi stoffet som er brukt har blitt behandlet med vannavstøtende. Den vannavvisende behandlingen er faktisk en spesiell behandling som dekker stoffets overflate, som vanligvis tilsettes når det ferdige stoffet er formet. dwr, for å oppnå holdbar vannavvisende ytelse. Formålet med å bruke dwr -belegg er at når det faller vann på overflaten av plagget, kan det danne små vanndråper eller gli direkte fra plaggets overflate for å forhindre at stoffet absorberer fuktighet. Samtidig gjør det det også lettere å fjerne oljeflekker festet til plaggets overflate. De fleste vanntette klær bruker denne typen dwr vannavvisende behandling, og fordelen med å bruke dwr behandling er at overflaten på klærne ikke absorberer vann, for å sikre at det vanntette stoffet kan oppnå god pusteevne, slik at mennesket kroppen har en veldig god slitefølelse.
Kort sagt, vanntette stoffer kan i utgangspunktet nå 100% vanntette, men for å få en mer behagelig bæreopplevelse og få disse vanntette stoffene til å spille en god pusteevne, er dwr vannavvisende behandling også nødvendig. I tillegg har fullstendig vanntetthet av klær mye å gjøre med den vanntette ytelsen til limstrimlene, glidelåsene og annet klestilbehør som brukes i sømmene, fordi stoffets vanntette og vannavvisende refererer til stoffets funksjonalitet, maskene eller sømmene i sømmene. Hvis glidelåspalten ikke behandles, kan plagget ikke være 100% vanntett.