כדי להתמודד עם מזג האוויר המשתנה בעת נסיעה בחוץ, מעילים עמידים למים, מכנסיים ואפילו נעליים חשובים מאוד, אבל אני מאמין שאנשים רבים אינם ברורים במיוחד על המושגים של בדים עמידים למים ובדים עמידים למים. לנוכח המספר ההולך וגדל של טענות כי המוצרים שלהם הם עמידים למים כשמדובר מותגים חוצות פונקציונליים, יהיו כמה ספקות. אילו בדים באמת עמידים למים? מדוע יש לטפל במוצרים שכבר משתמשים בבדים עמידים למים עם דוחה מים? תן לי לתת לך היכרות קצרה עם ההבדל.
איטום של בדים בדרך כלל אומר כי הבד עצמו יש את הפונקציה של איטום. לאחר שהבדים העמידים למים חוו את הבדים הקומפקטיים הראשוניים ואת הבדים העמידים למים מצופים, הם כעת בעיקר בדים מודבקים מסוג סרט צילום. סרט פונקציונלי.
בדים סרט דבק כי בתחילה לכבוש את נתח השוק הגדול ביותר הם בעצם PTFE (polytetrafluoroethylene) סרטים, שהם סרטים מיקרו נקבוביים. הביצועים העמידים למים באים לידי ביטוי בערך לחץ המים שהוא יכול לעמוד בו, לא 100. עמיד למים, ועל פי מחקרים סביבתיים אירופיים, חומרי PTFE מייצרים תרכובות מזיקות לסביבה כאשר הם מיוצרים, ממולאים ונשרפים. בשנים האחרונות, הקהילה להגנת הסביבה פקפקה יותר ויותר בחומרי PTFE, וכמה מדינות החלו להגביל את השימוש בחומרי PTFE. הטמנה ושריפה הן שיטות סילוק הפסולת הביתית העיקריות בעולם, ושתי שיטות סילוק אלה ייצרו תרכובות perfluorinated בעת התמודדות עם חומרים PTFE. פלואוריד יזהם את האטמוספירה והיבשה. בשל התקופה הארוכה של פירוק טבעי של פלואוריד, הזיהום הסביבתי הנגרם על ידי חומר PTFE יהיה מתמשך וארוך. לשם השוואה, סוג אחר של סרט ששימש יותר ויותר מותגים בשנים האחרונות - סרט הידרופילי לא נקבובי הוא לא רק לא נקבובי ו 100% עמיד למים, מה שהופך את הביצועים עמיד למים של המוצר אמין יותר, וכמה סרטים הידרופיליים שאינם נקבוביים אמינים יותר. בגלל הגנת הסביבה שלה מזיק לגוף האדם, הוא מועדף על ידי יותר אנשים בתעשייה, כגון סרט Sympatex, שהוא תרכובת מולקולרית של פוליאתר ופוליאסטר, בהחלט אינו מכיל רכיבי PTFE (polytetrafluoroethylene), והוא יכול לפנות ישירות לעור , מזיק לגוף, והוא יכול להיות ממוחזר כמו בקבוק פלסטיק PET.
בדרך כלל, יצרני בד אלה עם טכנולוגיית סרט לא ישירות למכור את הסרט למותגי בגדים. הם מורכבים הסרט עם בדים חומריים אחרים באמצעות תהליך ההדבקה כדי ליצור בד מרוכבים (כפי שמוצג בתמונה לעיל, השכבה האמצעית היא סרט), ואת המותג רק צריך לקנות בדים מרוכבים אלה כדי להפוך את מוצרי בגדים עמידים למים ישירות. בדים אלה המשמשים להרכבה עם הסרט אינם עמידים למים בעצמם, כגון סיבי פוליאסטר, ניילון וכו ', ולכן כאשר אנו לובשים בגדים עמידים למים ונתקלים במזג אוויר רטוב, נראה מים מחלחלים לתוך הבגדים, בדיוק כמו בגדים עשויים בדים רגילים , אבל השכבה הפנימית של הבגד יבשה, ואין מים מחלחלים פנימה, שהוא תפקידו של הסרט העמיד למים באמצע הבד המורכב.
מה שאנו רואים הוא כי המים מפוזרים לתוך טיפות מים קטנות על הבגדים ולאחר מכן מחליק (כפי שמוצג בתמונה לעיל), בדרך כלל כי הבדים המשמשים טופלו עם דוחה מים. הטיפול דוחה המים הוא למעשה שכבה מיוחדת המכסה את פני השטח של הבד. טיפול, בדרך כלל הוספת DWR (דוחה מים עמיד) כאשר הבד סיים הוא סופי, כדי לקבל דוחה מים עמידים. מטרת השימוש בציפוי DWR היא שכאשר מים מטפטפים על פני השטח של הבגד, הוא יכול ליצור טיפות מים קטנות או להחליק ישירות מפני השטח של הבגד כדי למנוע מהבד לספוג מים, ובמקביל, זה גם מקל על הסרת כתמי השמן המחוברים לפני השטח של הבגד. רוב הבגדים העמידים למים מאמצים טיפול דוחה מים DWR זה, ואת היתרון של שימוש בטיפול DWR הוא כי שכבת פני השטח של הבגדים לא יכול לספוג מים, כדי להבטיח כי הבד עמיד למים יכול להשיג נשימה טובה, כך גוף האדם יש ללבוש טוב מאוד. הרגיש.
ניתן לסווג את טכנולוגיית DWR לשני סוגים במונחים של מאפיינים קשורים: DWR המכיל פלואוריד ו- DWR ללא פלואוריד. DWR המכיל פלואוריד מתייחס לטיפול פני השטח של DWR המבוסס על פלואורופולימרים, כגון PFOA (perfluorooctanoate), אשר נמצא בשימוש נרחב בתעשיית הבגדים. אלמנטים מעין יש את הבעיה של לא להיות מושפל בקלות, והוא יכול להשתחרר לתוך מקור המים ואת האטמוספירה באמצעות גורמים שונים כגון חום, טבילה במים, וקרניים אולטרה סגולות, גרימת נזק לבני אדם ובעלי חיים וצמחים אחרים. מדענים כבר גילו את נוכחותה של תרכובת זו בדגימות דם אנושיות ובעלי חיים ברחבי העולם. למרות שעד כה אין בסיס להצביע על הסיכון המסרטן של PFOA והתקנות הרלוונטיות להגבלת PFOA, הסוכנות הפדרלית הגרמנית לסביבה (UBA) הציעה לכלול PFOA ברשימת הכימיקלים החשודים כרעילים למערכת הרבייה.
נכון לעכשיו, DWRs ללא פלואורוקרבונים נפוצים: שעווה, פרפין, פוליאוריטן, דנדריימרים או סילוקסנים, וכו 'כדי להחליף פלואורוקרבונים כאלמנטים בסיסיים כמו סוכני התאוששות דוחה מים עבור מוצרים חיצוניים. מאז סימפטקס? מאז אמצע 2008, היא החלה לספק לצרכנים מוצר DWR דוחה מים DWR ידידותי לסביבה, ללא פלואורוקרבון. מוצר זה הוא מוצר ידידותי לסביבה עבור טקסטיל שפותח יחד עם השותף רודולף Chemie: BIONICFINISHECO?. למעשה, סימפטקס? היא גם החברה הראשונה שפיתחה מוצרים טכנולוגיים דוחי מים DWR שאינם מבוססי פלואורוקרבון לטקסטיל.
בתהליך הרגולציה של PFOA בארה"ב 2010/2015, יצרני כימיקלים גדולים, כולל דופונט, Clariant, גם התחייבו מרצונם החופשי לחסל לחלוטין כימיקלים רעילים PFOA בייצור עד 2015, ולהשתמש במוצרים ידידותיים יותר לסביבה ופליטה נמוכה במקום.
ראוי להזכיר כי הטיפול דוחה מים DWR אינו קבוע, אבל שיטת הכביסה הנכונה ושיטת הגיהוץ יכול להאריך את ההשפעה של טיפול דוחה מים DWR, ואם הבגדים שלך מאבד את אפקט דוחה מים, אל תדאג, כרגע משחזרים ציפוי DWR זמינים מסחרית.
אז אתה יכול לראות כי הבגדים באמצעות בדים עמידים למים יכול בעצם לענות על הדרישות הפונקציונליות של 100% עמיד למים (מוצרי סרט PTFE בתנאים מסוימים, סרטים הידרופיליים שאינם נקבוביים בכל תנאי), אבל על מנת להשיג חוויית שחיקה נוחה יותר , כך בדים עמידים למים אלה יש השפעה נשימה טובה, וטיפול דוחה מים DWR הוא גם הכרחי.
בנוסף, עמידות מלאה למים של בגדים יש הרבה מה לעשות עם הביצועים עמיד למים של רצועות הדבק ורוכסנים המשמשים בתפרים, כי עמידות למים ודחיפת מים של הבד מתייחסים לפונקציונליות של הבד עצמו, חורי המחט בתפרים או הפערים של הרוכסן. לא ניתן להשיג עמידות במים של 100% ללא טיפול בבגד.