בייג'ינג, 27 בספטמבר (רויטרס) - המחסור המתרחב בחשמל בסין עצר את הייצור במפעלים רבים, כולל רבים המספקים את אפל וטסלה, בעוד שחלק מהחנויות בצפון מזרח המדינה המופעלות לאור נרות וקניונים נסגרו מוקדם ככל שהמחיר הכלכלי של הסחיטה עלה.
סין היאבאחיזתו של מחנק כוחכמחסור באספקת פחם, הקשחה בתקני הפליטה וביקוש חזק מצד היצרנים והתעשייה דחפו את מחירי הפחם לשיאים וגרמו לריסון נרחב של השימוש.קרא את המסביר
הקיצוב יושם בשעות השיא בחלקים רבים של צפון-מזרח סין מאז השבוע שעבר, ותושבי ערים, כולל צ'אנגצ'ון, אמרו כי הקיצוצים מתרחשים מוקדם יותר ונמשכים זמן רב יותר, כך דיווחו כלי תקשורת במדינה.
ביום שני, המדינה רשת קורפהתחייב להבטיח אספקת חשמל בסיסיתולהימנע מהפסקות חשמל.
מחנק הכוח פגע בייצור בתעשיות בכמה אזורים בסין והוא גורר את תחזית הצמיחה הכלכלית של המדינה, אמרו אנליסטים.
ההשפעה על בתים ומשתמשים לא תעשייתיים מגיעה כאשר הטמפרטורות בשעות הלילה מחליקות כמעט להקפאה בערים הצפוניות ביותר בסין. מינהל האנרגיה הלאומי (NEA) הורה לחברות פחם וגז טבעי להבטיח אספקת אנרגיה מספקתלשמור על בתים חמים במהלך החורף.
מחוז ליאונינג אמר כי ייצור החשמל ירד משמעותית מאז יולי, ופער האספקה התרחב ל"רמה חמורה" בשבוע שעבר. היא הרחיבה את הפסקות החשמל מחברות תעשייתיות לאזורי מגורים בשבוע שעבר.
העיר הולודאו הורתה לתושבים לא להשתמש באלקטרוניקה צורכת אנרגיה גבוהה כמו דודי מים ותנורי מיקרוגל בתקופות שיא, ותושב העיר חרבין שבמחוז היילונגג'יאנג אמר לרויטרס כי קניונים רבים נסגרו מוקדם מהרגיל בשעה 16.m (0800 GMT).
בהתחשב במצב החשמל הנוכחי "השימוש המסודר בחשמל בהיילונגג'יאנג יימשך לפרק זמן מסוים", CCTV ציטט את המתכנן הכלכלי המחוזי כאומר.
סחיטת הכוחמערער את שוקי המניות הסינייםבתקופה שבה הכלכלה השנייה בגודלה בעולם כבר מראה סימנים של האטה.
כלכלת סין מתמודדת עם מדרכה על מגזרי הנדל"ן והטכנולוגיה וחששותסביב עתידה של ענקית הנדל"ן עתירת המזומנים צ'יינה אברגרנדה(3333.HK).
נשורת ייצור
אספקת פחם הדוקה, בין היתר בשל עלייה בפעילות התעשייתית ככל שהכלכלה התאוששה מהמגפה, וקשיחת תקני הפליטה הובילה את המחסור בחשמל ברחבי סין.
סין התחייבה לצמצם את עוצמת האנרגיה - כמות האנרגיה הנצרכת ליחידת צמיחה כלכלית - בכ-3% ב-2021 כדי לעמוד ביעדי האקלים שלה. הרשויות המחוזיות הגבירו גם את אכיפת ריסון הפליטות בחודשים האחרונים, לאחר שרק 10 מתוך 30 אזורים ביבשת הצליחו להשיג את יעדי האנרגיה שלהם במחצית הראשונה של השנה.
ההתמקדות של סין בעוצמת האנרגיה ובדה-קרבוניזציה לא צפויה לדעוך, אמרו אנליסטים, לקראת שיחות האקלים COP26 - כפי שידוע בוועידת האו"ם לשינוי האקלים 2021 - שתתקיים בנובמבר בגלזגו והיכן מנהיגי העולם יציגו את סדר היום האקלימי שלהם.
צביטת החשמל משפיעה על היצרנים במרכזים תעשייתיים מרכזיים בחופים המזרחיים והדרומיים כבר שבועות. מספר ספקים מרכזיים של אפל(AAPL. O)וטסלה(TSLA. O)הפסיק את הייצור במפעלים מסוימים.
לפחות 15 חברות סיניות אמרו בתמורה כי הייצור הופרע על ידי מעצורי חשמל, בעוד שיותר מ-30 חברות הרשומות בטייוואן עם פעילות סין הפסיקו את העבודה כדי לעמוד במגבלות החשמל.
גם תעשיות הפלדה, האלומיניום והמלט נפגעו קשות מצמצמי התפוקה, כאשר כ-7% מכושר ייצור האלומיניום מושעה ו-29% מייצור המלט הלאומי נפגע, כתבו האנליסטים של מורגן סטנלי בהערה ביום שני. הם אמרו כי נייר וזכוכית עשויים להיות התעשיות הבאות שיתמודדו עם שיבושים באספקה.
יצרנים של כימיקלים, צבעים, רהיטים סויה הושפעו גם.