Yleisesti ottaen vedenpitävät kankaat voidaan jakaa pääasiassa kahteen tyyppiin, nimittäin vettä hylkiviin kankaisiin ja vedenpitäviin kankaisiin. Mitä eroa niillä on?
1. Vettä hylkiviä kankaita käytetään yleisesti takkien valmistuksessa, joilla on hengittävyysvaatimukset ja tietty vedenpitävä suorituskyky.
Tällainen kangas on vettä hylkivä, ja kankaan pintaan on kiinnitetty erittäin hieno "neulapeti" kerros erilaisilla kemiallisilla materiaaleilla, jolloin kankaan pinnan jännitys on pienempi kuin veden koheesio. ja vesipisarat putoavat kankaalle. , sen sijaan, että levittäisivät ja kastuisivat, mikä on ns. lootuslehtiefekti.
Yleensä yleisimmät roiskenestoteknologiamme ovat PU- ja E-PTFE-kalvolaminointi.
PU: Se on jaettu PU-pinnoitteeseen ja PU-puristustekniikkaan. Se on samanlainen kuin sateenvarjon ja sadetakin tekniikka. Se on hieman edistyneempi. Se käyttää täydellistä estotekniikkaa eikä varaa tarkoituksella aukkoja vesihöyryn läpikulkua varten. Ilmanläpäisevyys on erittäin huono. Ei.
E-PTFE-monikerroskalvolaminointitekniikka: edustavia kankaita ovat Gore-Tex, Event, SympaTex, Neoshell jne., jotka on jaettu 2 kerrokseen, 2,5 kerrokseen ja 3 kerrokseen. Vesipisaroiden muodossa olevat vesimolekyylit eivät voi tunkeutua vesipisaroiden ja kaasumolekyylien, kuten hapen ja typen, muodossa olevien vesimolekyylien kalvoon.
2. Vedenpitävät kankaat, joita käytetään yleisesti vedenpitävissä vaatteissa, sateenvarjoissa ja ulkoilutuotteissa, viittaavat kumipohjan tekemiseen kankaiden pohjalle. Yleensä on olemassa kaksi menetelmää: pinnoitus ja laminointi.
Pinnoituksella käytetään kuivaa suorapäällystystä tai märkäpinnoitusta (kiinteä pinnoite) ja muita tekniikoita vedenpitävän ja kosteutta läpäisevän aineen levittämiseksi kankaan pinnalle siten, että kankaan pinnan huokoset sulkeutuvat kankaan pinnalla. pinnoitusaine. Tai vähennetty tietyssä määrin, ei väliä nestemäistä vettä, vesihöyryä tai ilmaa voi kulkea läpi, jotta saavutetaan tietty vedenpitävä vaikutus.
Laminointi on yhdistelmäkerros vedenpitävää materiaalia pintakankaan takana. Useimmiten käytetään laminoituja (kalvo)materiaaleja, ja myös erilaisia käsittelymuotoja, kuten kapselikuituja, kompakteja kankaita ja silikonointia, ja yleensä kankaan sisäkerroksessa, eli usein sanotaan, että vedenpitävä kalvo.
Vedenpitävä kalvo yhdistää kalvon muihin materiaalikankaisiin liimausprosessin kautta muodostaen komposiittikankaan. Nämä kalvon yhdistämiseen käytetyt kankaat eivät itsessään ole vedenpitäviä, kuten polyesterikuitu, nylon jne., joten kun käytämme vedenpitäviä vaatteita ja kohtaamme rankkasateen, se on edelleen Näet vettä tihkuvan vaatteeseen, mutta sisäkerros Vaatteen osa on kuiva, eikä vettä pääse sisään. Tämä on yhdistelmäkankaan keskellä olevan vedenpitävän kalvon vaikutus.